tiistai 3. heinäkuuta 2012

Sm-sprintti

Kuusijärven sm-sprintistä kotiin tuomisena oli hopeinen mitalli. Viimeistely harjoituksen kisaan tein keskiviikkona, joka sujui ongelmitta. Harjoitus sisälsi reippaamman pyörän ja vauhtileikittely juoksun. Harjoitus antoi todella paljon itseluottamusta, koska treenit olivat sujuneet hiukan mollivoittoisesti edellisellä viikolla. Vantaalle saavuin lauantaina ja ohjelmassa oli lähinnä uintireitin nuotitusta ja tuttujen kanssa rupattelua. Viikolla en ollut uinut kertaakaan avovedessä märkäpuvulla, koska luonnonvedet ovat ollet todella viileät, vaan olen uinut hyviä treenejä hallissa. Vähäinen uinti avovedessä hiukan arvellutti mutta lauantain nuotitus Kuusijärvessä antoi viimeisen viestin siitä, että kaikki on kunnossa ja voittosta lähdetään kisaamaan.

Kisapaikalle saavuin hyvissä ajoin, infossakin kävin kaksi kertaa ettei varmasti mikään asia jää epäselväksi. Muuten aika kului nopeasti, varusteita säätäessä ja tutta morjestaessa.
Lähtöasetelmat kisaan olivat selvät, uinnissa täytyy tulla eroa ja pyörällä täytyy pystyä saavutettu ero pitämään vaihtoon asti. Uinti tuli hyvän tuntuisesti ja sain odotetusti pahimpaan kilpakumppaniin Darby Thomakseen eroa 1min 30sek. Pyörän alussa saimme Artun kanssa hyvin vedot pyörimään ja uskoin että ero tulee riittämään toiseen vaihtoon asti mutta toisin kävi. Takaa tullut isoryhmä ajoi meidät kiinni toisen kierroksen lopussa ja kisa oli uusi. Täytyi luoda uusi taktiikka viimeiselle kierrokselle, joka oli hyvin yksinkertainen Darbya ei saa päästää silmistä missään vaiheessa. Ryhmämme tuli vaihtoon kasassa ja mitallit ratkottiin juoksemalla, mikä on normaalia lyhyemmillä matkoilla. Juoksun alun tiukoissa ylä- ja alamäissä Darby sai noin 20sek eron, jonka turvin saavutti ensimmäisen SM-kultamitallinsa - Onnittelut!!
Toinen sija on pienoinen pettymys, mutta suuremman huolenaiheen aiheuttaa pyörän ja juoksun tukkoisuus. Vaikka pyörässä itse ajossa tunne on hyvä mutta vauhtia ei vain tunnu olevan riittävästi. Muutamia ajatuksia olemme valmentajan kanssa miettineet ja korjaukset tehty.

Hirveästi ei tässä vaiheessa kautta pysty tekemään ihmeitä kunnon suhteen, kun kilpailuja on joka viikko. Harjoittelu on lähinnä palauttelua ja herkkyyden ylläpitoa. Torstaina matkusta Hollantiin, jossa kisataan lauantaina perusmatkan etu-cupia. Matkaan lähden luottavaisin mielin, koska sunnuntain kisa on analysoitu ja treenit tuntui hyviltä tänään uidessa sekä juostessa.
On myös varmistunut, että tulen kisaamaaan Joroisilla puolimatkan sm-mitalleista. Eli seuraavat puolitoista viikkoa ovat hyvin mielenkiintoiset, jäädään odottamaan kuinka äijän käy.

Panu      

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti