sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Majakka Triathlon

Joroisten jälkeen palautuminen tapahtui nopeasti ja pääsin hyvään harjoittelu rytmiin käsiksi. Ajatus oli valmentajan kanssa lähteä parantamaan MK-aluetta kovilla hapenoton harjoituksilla, koska kaikki näytti kunnon osalta siltä, että VK-alue on kunnossa. Tarkasti mietittiin, että mitä lähdetään tekemään, jotta saataisiin käytettyä aika tehokkssati hyödyksi. On ollut aika harvinaista, että tässä vaiheessa kautta on aikaa tehdä näinkin pitkä ja tehokas treenijakso.
Nyt on hyvä puolentoista viikon mittainen harjoittelujakso takana, joka sisälsi kolme kovaa pyörä settiä. Yksi pidempi tempo ja kaksi intervalliharjoitusta. Kaikki muu harjoittelu on ollut kevyttä palauttavaa sirklailua. Toki viime viikolla sain uitua hallissa pitkästä aikaa hiukan yli 20 kilometriä. Mikä on tässä vaiheessa kautta hyvä määrä ja aivan kaikki ei ollut kevyttä. Sain tehtyä suosikki allasharjoituksen joka on 15*100m 1min30sek lähdöllä. 
Eilen kävin vielä Oulaisissa Majakka Triathlonissa. Pieni, mutta mukava tapahtuma, jossa voi tulosurheilun unohtaa kokonaan ja nauttia kesästä liikunnan merkeissä. Ei osanottoa maksuja ja palkinnot olivat ainakin riittävät. Enemmän vain toivoisi tämän tyyppisiin kisoihin ihmisiä mukaan kokeilemaan lajia. 
Itse kisa oli todella tukkoista menoa, jaloissa painoi aika kovasti mennyt kovajakso. Sykkeet eivät nousseet reilun puolentunnin kisan aikana kertaakaan yli anaerobisen kynnyksen. Tämä vahvistaa omat tuntemukset menosta ja kertoo, että nyt on aika levätä, jotta Kuopiossa kahden viikon päästä meno on herkkää ja pystyy taistelemaan täysillä. 
Ennen Kuopion sm-kilpailuja ehtii tehdä pari herkistävää tehoharjoitusta, joista toinen on seuramme sprintti mestaruuskisat ensi keskiviikkona Valkiaisjärvelä. Kaikki rohkeasti mukaan!!

Loppukauden kisat alkavat myös varmistumaan ja menevät seuraavasti. Sm-perusmatka Kuopio, Sotilas MM Sveitsi, Ironman 70.2 Ranska ja kausi päättyy Turkin etu-cupin kisaan lokakuussa. Tietysti kalenteriin mahtuu juoksukisoja mahdollisimman paljon ja uutena kokeiluna cyclocrossin sm-koitokset. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti