lauantai 23. kesäkuuta 2012

Pohjantähti Games 5000m

Torstaina juoksin Pudasjärvellä Pohjantähti Games-kisoissa 5000m matkan. Juoksuun en asettanut mitään tavoitteita, koska tuntemukset kropassa ei antanut siihen aihetta. Itse juoksu oli alusta loppuun todella tukkoista ja raskasta. Tämän takia lähdin juoksemaan joukon hännilllä, josta oli lopussa vaikea nousta mitalisijoille. Sain tehdä töitä jokaisen askeleen eteen roppakaupalla. Italian kisankin juoksu oli paljon herkempää mitä torstain raasto Pudasjärvellä. Loppuaikani oli 15.53,5. Täytyy myöntää, että odotin parempaa aikaa, mutta tällä kertaa rahkeet eivät riittäneet parempaan. Kisan ylivoimaiseen voittoon juoksi komealla ajalla Lewis Korir 13.49,24.

Kisan jälkeen tehtiin valmentajan kanssa nopea johtopäätös, että elimistö on väsynyt. Harjoittelusuunnitelmaan vaihdettiin kevyempää treeniä juhannusviikonlopulle. Seuraavan 5000m matkan juoksen 5.7, mikäli en pääse Etu-cupin kisaan Hollannin Holtteniin. Jokatapauksessa ajasta täytyy saada pois kymmeniä sekunteja seuraavalla kerralla. Tänään kävin tutustumassa tulevaan kisapaikkaan ja alustaan. Kentänhoitaja oli unohtanut avata ovet, joten jouduin turvautumaan aidan alitukseen kentälle päästäkseni.

Ensi viikon sunnuntaina kisataan sprinttimatkan SM-mitaleista Kuusijärvellä, jossa tavoite on saavuttaa suomen mestaruus. Ennen Kuusijärveä on vielä pari kovempaa rykäisyä ja muuten tehdään kevyttä perusharjoittelua.