tiistai 16. lokakuuta 2012

Kauden päätös

Huh huh, nyt on pitkä kausi takanapäin ja aika tehdä lopullinen tilinpäätös. Sen verran alkoi kilpailut kaikkine valmistautumisineen ja matkusteluineen painamaan, että ajattelin jättää kisapäivitykset suosiolla tähän ajan kohtaan. Ajatuksia onkin kertynyt mukavasti ja seuraavaksi koitan kirjoittaa niistä lyhyesti.

Aloitetaan purkaminen tuoreimmasta ja kauden päättäneestä kisasta, joka oli Cyclocrossin SM-ajot Kontulassa. Tätä kisaa olin odottanut paljon, koska viime vuonna cyclokärpänen puraisi todella kovaa. Voisin hehkuttaa lajia vaikka kuinka paljon mutta lyhyesti asia menee seuraavalla tavalla.
Kisa käytiin mielestäni juuri oikeanlaisella cycloradalla, ei kivikkoa, eikä juurakkoa vaan tasaista puistomaista baanaa, sisältäen sopivasti esteitä ja tiukkoja mutkia.
Kisa meni osaltani tavoitteiden mukaisesti eli nautin ajamisesta koko matkan ajan. Hiukan oli jalka väsynyt kun en malttanut viikolla ajella rauhassa, vaan ketjut oli kireällä turhan useasti. Sijoitukseni oli 11. ja voittajalle tuli takkiin pohjalta riittävästi. Toivottavasti ensi vuodelle saadaan aikaiseksi cyclo-cup, josta on puhuttu fillarifoorumilla. Uskon, että Oulussa olisi puuhamiehiä kisaa järkkäämään ja rata on jo valmiina.

Kun mennään ajassa vielä taakse päin oli vuorossa Turkin eurooppa-cup. Mourunki-runin perusteella, jonka voitin  todella taktisesti onnistuneella juoksulla. Ajattelin, että lähtökohdat Turkin kisaan, eivät ole parhaat mahdolliset, kun maksimialueelle mentäessä seinä tulee vastaan heti. Tämä varmaan johtui kahdesta syystä, väsymyksestä ja kunnollisten maksimihapenoton harjoitusten puutteesta. Oli selvää, ettei viikolla tehtäisi mitään kovaa harjoittelua vaan annettaisiin keholle lepoa ja Turkin lämpöä. Tämä resepti osottautui oikeaksi ja sain Turkissa huippu suorituksen tri-kauden päätteeksi.
Uinnissa kärkeen 40sek, mutta sen verran jouduin koville vedessä, että juostaessa vaihtoon tuli eroa lisää, enkä päässyt ykkösryhmään ajamaan. Kakkosryhmässä yritettiin ajaa ykköstä kiinni, siinä onnistumatta ja pari viimeistä kierrosta menikin täysin lenkkeilyksi. Tästä huolimatta en pysty vastaamaan ryhmäni kovimmille juoksioille vaikka kuinka käskytin. Varmasti kova uinti ja pyörän alun repiminen söi juoksusta paukkuja. Kisan ja oikeastaan koko kauden perusmatkan kisojen perusteella voi tehdä selvät johtopäätökset mihin tulee keskittyä tulevalla kaudella.

Kausi 2012 oli onnistunut ja ehjä. Ehjällä tarkoitan, että pystyimme toteuttamaan valmentajan kanssa ennalta suunnitellut asiat, eikä missään vaiheessa tarvinnut tinkiä mistään. Tottakai aina tulee pieniä muutoksia mutta missään vaiheessa ei tarvinnut tehdä korjauksia isoihin linjauksiin.
Seuraavaksi pidän kahden viikon mittaisen lepojakson, joka pitää sisällänsä vain ulkoilua. Syksy on myös aikaa jolloin ideoidaan ja suunnitellaan tulevaa, mielestäni aina täytyy keksiä jotain uutta muuten kehitys jauhaa paikallaan.

Lopuksi haluan kiittää teitä kaikkia, jotka olette olleet tukemassa minua kaudella 2012. Teitä on ollut paljon ja ilman tukeanne en olisi saavuttanut tavoitteitani - KIITOS! 

2 kommenttia:

  1. Montako kisastarttia tuli kaudella?

    VastaaPoista
  2. Kaudella 2012 kisoja tuli yhteensä 20 kappaletta, Joista 12kpl tri, 5kpl juoksu, 2kpl duathlon ja 1kpl pyörä.
    Tri-kisat olivat siten, että 6kpl perus-, 3kpl puoli- ja 3kpl sprinttimatkoja.

    -Panu-

    VastaaPoista